Trollunge

♥ När Livet Är Som Bäst ♥

Feberkramp =-(

Posted By on December 20, 2011

Igår (19 dec) hade gullungen feber (38,1) på morgonen så han fick vara hemma från dagis.. Vid 15:30 vaknade han efter sin middagslur med 39,2 i feber.. Han fick Ipren och febern sjönk till 38,1 igen.. Han var pigg och glad, ville spela bandy hela tiden men vi försökte hålla honom någorlunda lugn.. Runt kl:21 tog Jocke temp på honom och då hade den stigit till 39,4.. Vi avvaktade med Ipren/Alvedon eftersom han ändå sov så skönt.. Jocke satt sig i sängen bredvid honom och jobbade.. Efter en liten stund ropade Jocke på mig att Alessandro krampade.. Han var stel som en pinne, höften vreds åt ena hållet och överkroppen åt det andra, ögonen var vita och han tuggade fradga.. Han krampade i 1 minut och när den var över så var han medvetslös i 15 minuter.. En otroligt fruktansvärd upplevelse som vi inte vill uppleva igen!

Ambulansen kom och vi åkte in.. De tog blodprov och sänkan låg på 5 vilket var bra.. Ena örat var rött men ingen öroninflammation, annars var hals, mage och hjärta bra.. Han var så trött att han sov hela tiden..

img_3216 img_3218

Strax efter kl:00 fick vi gå till vårat rum.. Alessandro fick en mysig kanin och de sjöng: Ja må han leva för honom :-)

img_3222

Sen blev han pigg och tokade sig som vanligt =-)

img_3219 img_3227 img_3225

Imorse blåste vi upp en ballong och han fick öppna paket.. Spännande för en tvååring att fylla år på sjukhuset! Sen läste vi bok och mös ♥

img_3231

Vid kl:11 fick vi åka hem..

img_3236 img_3238

Nu har han sovit i snart två timmar på en madrass vid soffan.. Mys ♥

Nu är det regelbunden påfyllning av Ipren och Alvedon som gäller i ett dygn.. Och så fort han får feber i framtiden måste han få det direkt och hela tiden fram tills han blir frisk..

Vi vill ge årets ros till ambulans och sjukhuspersonalen.. Helt fantastiska människor!!


About The Author

Comments

Leave a Reply